Завантаження ...
banner

Хворих на COVID-19 нема: у громаді на Ніжинщині школи та садки працюють у звичному режимі

Чернігівщина продовжує перебувати в «червоній» зоні. Зокрема, вже від завтра в Чернігові посилюють карантинні заходи. Який вигляд має ситуація у громадах області і чи зачепили їх жорсткі обмеження, вирішили поцікавитися журналісти ЧЕline. В Остерській територіальній громаді...

Ніжинський_район, Ніжин, громади, Чернігівщина, карантин

Чернігівщина продовжує перебувати в «червоній» зоні. Зокрема у Чернігові та Ніжині посилили карантинні заходи.

Так, чернігівцям заборонено відвідувати заклади культури, проводити релігійні заходи на площі менше як 10 квадратних метрів на кожного учасника, проводити масові, спортивні, культурні, рекламні заходи, відвідувати басейни та спортивно-оздоровчі заклади, а також перебувати без маски на площі загального користування.

Таке рішення було ухвалене у зв’язку з великою кількість випадків захворювання на коронавірус. Який вигляд має ситуація у громадах області і чи зачепили їх жорсткі обмеження, вирішили поцікавитися журналісти ЧЕline. 

В Остерській територіальній громаді школярі навчаються дистанційно, працюють лише магазини, які займаються реалізацією продуктів харчування, решта – зачинені.

«Щодня працівники поліції і наша дружина проходять попереджають, щоб не було таких випадків, які підпадають під заборону. По Остерській громаді за останню добу додалося 30 осіб, які захворіли на COVID-19. Тому посилюємо обмеження і в такому режимі працюємо. Всі ми розуміємо, яка в нас ситуація не тільки в територіальній громаді, а й по області, і по всій Україні, тому намагаємося дотримуватися тих карантинних вимог, які були озвучені і Прем’єр-міністром, і ОДА, і обласною комісією з надзвичайних ситуацій», – розповідає Леонід Мисливець, голова Остерської громади.

Читати також: Увага! З 8 квітня у Ніжині знову посилили карантин

У Городнянській міській раді зазначили, що за рішенням протоколу із засідання комісії, яке відбулося 5 квітня, вирішено заборонити перевезення пасажирів на автобусних маршрутах між населеними пунктами, що здійснюються комунальним підприємством Городнянської міської ради. Щодо освіти, то Лемешівська школа і два міські ліцеї з 5-х класів працюють на дистанційному, а початкова школа міських ліцеїв до понеділка на канікулах. У понеділок на черговому засіданні комісії, залежно від ситуації, вирішуватимуть, що робити далі. Торгівля працює згідно з вимогами постанови КМУ. Садочки працюють наразі у звичному режимі, надалі стосовно них ухвалюватимуть рішення, з огляду на кількість захворювань. 

На території Козелецької громади також діють обмеження «червоної» зони.

«Зараз із поліцією, Держпродспоживслужбою та підрозділом санепідемслужби патрулюємо населені пункти щодо дотримання карантинних заходів. У Козелецькій опорній лікарні на сьогодні перебувають 86 хворих на ковід, кількість підозр – 13. 70 ліжок забезпечено киснем, тобто на 77%. Більш-менш ситуація під контролем. Заклади освіти працюють згідно з протоколом комісії. У звичному режимі – тільки дошкільні заклади і 1-4 класи. Решту навчаються дистанційно», – пояснює Валентин Бригинець, козелецький селищний голова.

Наразі немає хворих на коронавірус у Батуринській територіальній громаді.

Тож, попри «червону» зону, тут учні ходять на навчання до шкіл.

«Як жили, так і живемо. Все працює. Школи працюють. Дитсадки працюють. На щастя, у громаді хворих нема. Тому на дистанційний режим роботи їх не переводили. Транспорт їздить. Продуктові магазини працюють, все інше зачинено», – розказує Леонід Душа, очільник Батуринської територіальної громади.


Джерело: Челайн
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: