Завантаження ...
banner

На Чернігівщині за поховання померлої від коронавірусу людини беруть захмарні суми

Днями до рук журналістки Yana Titenok потрапила накладна Чернігівського комунального підприємства «Спецкомбінат КПО», яке надає ритуальні послуги. За поховання чернігівців, померлих від Covid-19, підприємство офіційно бере...

Чернігівщина, поховання, коронавірус, сума

Днями до рук журналістки Yana Titenok потрапила накладна Чернігівського комунального підприємства «Спецкомбінат КПО», яке надає ритуальні послуги. За поховання чернігівців, померлих від Covid-19, підприємство офіційно бере 9 040 гривень!

“Вибачте, скільки?, - не стримує здивування журналістка. -  Що за абсурд? Люди мають віддавати останні гроші або залазити в борги, щоб поховати у Чернігові родича? І це ж ще без врахування інших витрат (придбання труни, відспівування, поминальний обід тощо).

 Так, 300 гривень підприємство здирає з родичів померлого за засоби індивідуального захисту для своїх працівників, а також саноброблення могили, катафалка, труни. Тобто в період пандемії місто і держава за наші ж кошти протидіють поширенню COVID-19? Прекрасно.”

Захмарні суми вказані і в інших пунктах накладної:

1 920 грн — адміністративні витрати (не уточнюється, що це таке);

1 809 грн — перенесення труни з тілом покійного;

150 грн — вихід робітника ритуальної служби на кладовище для уточнення місця поховання;

745 грн і 596 грн — два катафалки.

Також пані Яна навела як приклад історію подруги, яка поховала маму і якій вдалося зменшити суму витрат:

“Лише після погроз викликати журналістів, це міське КП, так би мовити, «пішло їй назустріч, з огляду на складні сімейні обставини і невеликі доходи», та зменшило суму ритуальної послуги до 2 200 грн, але за умови, що подруга сама знайде людей, які будуть нести труну, і машину, яка довезе цих людей. Зменшили суму майже на 7 000 грн. А так можна було?”

Яна Титенок зазначила, що нікого не звинувачує і не робить висновків. Лише показує ставлення громади до своїх жителів, нехай, навіть, вже померлих”.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: