Завантаження ...
banner
banner

Відтепер ромські жінки Ніжина – у правовій безпеці

Ромські жінки в Україні найбільше потерпають від дискримінації. Раннє заміжжя і вагітність не дає молодій дівчині саморозвитку, відсутність паспортизації - хоча б одного з документів не дає

Ромські жінки, Ніжин, дискримінація, меморандум

Ромські жінки в Україні найбільше потерпають від дискримінації. Раннє заміжжя і вагітність не дає молодій дівчині саморозвитку, відсутність паспортизації - хоча б одного з документів не дає можливість скористатися соціальними послугами. Безробіття - для ромських жінок часто ускладнюється тим, що вони є багатодітними матерями, тому стикаються із дискримінацією ще й за цією ознакою. І головне це – НАСИЛЬСТВО. 

Під час першої хвилі картину через COVID 19 до Ніжинського місцевого центру з надання БВПД зверталися жінки, які потерпають від домашнього насильства та аб'юзивних відносин (аб’юзивні відносини - залежні відносини, в яких партнер порушує особисті кордони іншої людини, принижує, допускає жорстокість в спілкуванні і діях з метою придушення волі жертви). 

Організація Асоціація Ромів ЗОР 19 листопада підписала меморандум про співпрацю з Ніжинським Місцевим центром з надання БВПД, щоб ромські жінки міста Ніжина відчули себе в правовій безпеці.

mynizhyn.com за матеріалами Ніжинського місцевого центру з надання БВПД
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: