Завантаження ...
banner
banner

Вечірні "посиденьки" ніжинців додають роботи комунальникам. Фото

За порядок і чистоту вулиць відповідає комунальне підприємство «Виробниче управління комунального господарства», працівники ретельно слідкують за наповненням сміттєвих урн та, за потреби,

КП

За порядок і чистоту вулиць відповідає комунальне підприємство «Виробниче управління комунального господарства», працівники ретельно слідкують за наповненням сміттєвих урн та, за потреби, звільняють від сміття.

Проте, після вечірніх «посиденьок» на ранок чи не щодня по місту урни біля лавочок заповненні сміттям. Вочевидь, ніжинці не намагаються прибирати після себе результати свого відпочинку, залишаючи це на ранок прибиральникам.

З такою проблемою стикаються й інші міста каїни. Ще у 2019 році в Міністерстві екології та природних ресурсів розробили проєкт закону, де передбачені значні штрафи за забруднення вулиць.

Прибиральники з досвідом кажуть, що це дуже тяжка праця. І її ніхто не цінує. Засмучує, коли тільки навели лад, а люди знову кидають сміття. Вважають, фінансове покарання буде корисним.

Деякі ніжинці теж підтримують бажання влади підвищити штрафи. Адже прохання та навіть зауваження – люди часто ігнорують.

Люди смітять і на вулицях, і газонах. Комунальники наголошують – штрафи впливатимуть на людей, коли ті засвоять, що покарання неминуче.

У Ніжині за порушниками благоустрою слідкують працівники КП «ВУКГ», які згідно рішення виконавчого комітету, мають повноваження на складання адмінпротоколів, які будуть передані до правоохоронних органів для визначення міри покарання.

У світі матеріальне покарання має силу. Так, у Сінгапурі за забруднення вулиць штраф – приблизно шістсот п’ятдесят доларів. Завдяки цьому країна має статус найчистішої на планеті.

КП  ВУКГ
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: