Завантаження ...
banner

Ніжин заклеєний незаконною рекламою

Банери, розтяжки, стійки, сіті-лайти, електронні табло і просто наклеєні папірці — у Ніжині можна побачити багато різної реклами. Досить прикро спостерігати як стіни будинків, електричні опори

реклама, незаконно, порушення, КП

Банери, розтяжки, стійки, сіті-лайти, електронні табло і просто наклеєні папірці — у Ніжині можна побачити багато різної реклами. Досить прикро спостерігати як стіни будинків, електричні опори, трансформаторні підстанції просто обліплені різного роду кольоровими папірцями та рясніють надписами: ВОЛОССЯ – КРЕДИТИ, КРЕДИТИ – ВОЛОССЯ, КУПЛЮ, ПРОДАМ і знову КРЕДИТИ. Розповсюджувачі таких папірців обирають різні способи їх розміщення, і переважна більшість їх – незаконна.

Пише КП "ВУКГ"

Слід нагадати, що вже понад два роки робити це заборонено, адже 3 липня 2018 року парламент змінив закон «Про рекламу». Депутати заборонили розміщувати рекламні носії на опорах зовнішнього освітлення та опорах контактної мережі. До останніх належать, зокрема, стовпи ніжинського РЕМу та електричні опори вуличного освітлення КП «ВУКГ».

реклама, незаконно, порушення, КП

Крім того, що такі розклеювання є прямим порушенням законів етики, моралі, чистоти та благоустрою Ніжина, так вони ще й загрожують штрафами згідно чинного Законодавства України. Незаконне розклеювання оголошень в невизначених місцях тягне за собою адміністративну відповідальність. Санкція встановлена в статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), яка в свою чергу посилається на правила благоустрою міста. Для пересічного громадянина, що розклеїв оголошення типу “продам” або “куплю”, передбачений штраф, який коливається від 20 до 80 НМДГ (340 – 1360 грн.).Для суб’єкта підприємницької діяльності і посадовця такий штраф може скласти 50 – 100 НМДГ (850-1700 грн.).

Боротьба з нелегальною рекламою, яку розміщують де завгодно у Ніжині, йде вже не перший рік. Але поки вона зводиться до гри наввипередки: комунальники очищають стовпи, а всякі «кредитні установи», «волосся-збирачі», «народні лікарі», «зніму-здам» – клеять. Так не може і не повинно бути та тривати в нашому місті. Тому, крім биття гривнею, на боротьбу з такими недобросовісними рекламодавцями повинен стати кожен свідомий мешканець Ніжина, якому не байдужа чистота та благоустрій свого рідного міста. Суть боротьби досить проста – побачили на електричній опорі, на стіні будинку, на паркані, тощо, всякого роду папірці рекламного характеру, просто зірвали та викинули їх до найближчої урни. В результаті зловмисникам все ж таки колись надоїсть розміщувати незаконно рекламу, особливо якщо вона «проживе» декілька хвилин, а у місті буде набагато чистіше та охайніше.

Для порушників закону України хочемо нагадати, що для розклеювання оголошень у Ніжині, є спеціально відведені місця у вигляді інформаційних дощок, що розташовані за адресами:

Вул. Космонавтів (біля кінцевої зупинки автобусного маршруту).
Вул. Воздвиженська (біля ЗОШ №5).
Вул. Воздвиженська (кінцева зупинка автобусного маршруту).
Вул. Овдіївська (біля ЗОШ №13).
Вул. Московська (біля автобусної зупинки «Україна»).
Вул. Незалежності (біля супермаркету Сільпо).
Вул. Академіка Амосова (біля Районної лікарні).
На розі вул. Гоголя та скверу ім. М. Заньковецької.
Вул. Московська (біля автобусної зупинки «Міська лікарня»).
Вул. Графська (біля НДУ ім. М. Гоголя).
Вул. Покровська, 12.
Вул. Шевченка (біля ЗОШ №9).
Вул. Шевченка, 26.
Вул. Шевченка, 97 (біля пам’ятника «Воїнам Афганцям»).
Вул. Прилуцька, 140 (біля кінцевої зупинки автобуса).
Площа Вокзальна.
Вул. Набережна, 19-А.

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ! ПОДБАЙТЕ ПРО БЛАГОУСТРІЙ, ЧИСТОТУ ТА ОХАЙНІСТЬ НА ВУЛИЦЯХ СВОГО РІДНОГО МІСТА ТА ДОЛУЧАЙТЕСЬ ДО ЗАГАЛЬНОМІСЬКОЇ БОРОТЬБИ!

реклама, незаконно, порушення, КП

реклама, незаконно, порушення, КП

реклама, незаконно, порушення, КП

реклама, незаконно, порушення, КП

реклама, незаконно, порушення, КП

реклама, незаконно, порушення, КП

реклама, незаконно, порушення, КП
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: