Завантаження ...
banner
banner

Знищення малого бізнесу: підприємці звертаються до Президента і Верховної Ради

На позачерговій 78 сесії міської ради депутати розглянули і підтримали звернення до Президента України і Голови Верховної Ради України стосовно нових законів щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг

підприємці, закон, звернення, реєстратори

На позачерговій 78 сесії Ніжинської міської ради, 18 вересня, депутати розглянули і підтримали звернення до Президента України і Голови Верховної Ради України стосовно нових законів щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг.

Повідомляє mynizhyn.com.

Мова йде про прийняті Верховною Радою України Закон № 128-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг» та № 129-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг» запроваджують для фізичних осіб — підприємців (далі — ФОП) обов’язок використання фіскалізованих реєстраторів розрахункових операцій (далі — РРО) під час реалізації товарів та послуг. Це суттєво збільшить витрати мікропідприємців, що автоматично призведе до підвищення цін для споживачів.

підприємці, закон, звернення, реєстратори

Олена Мурава, яка займається підприємницькою діяльністю у Ніжині понад 20 років, пояснила чим загрожують ці закони малому бізнесу в Ніжині: "Прошу вас, шановні депутати підтримати малий бізнес, мікробізнес міста Ніжина, так як середнього бізнесу в нашому місті фактично немає. Нова постанова зробить дуже велике навантаження на підприємців. Вони не зможуть цього витримати взагалі. Введення РРО у Ніжині спровокує знищення підприємницької діяльності. Це стосується і кафе, і перевізників, і тих, хто займається роздрібною торгівлею. 

Саме бачення бізнесу просто знищується. У РРО не передбачений такий момент, як знижки. Багато кафе закуплюють продукти безпосередньо у виробників, які не можуть надати первинну документацію, а можуть надати тільки документ про дотримання санітарних норм (тобто без накладної). За це, згідно з нововим законом, передбачається штраф у 50 тис. грн.

Ми пропонуємо переглянути ті закони, що є, розглянути законопроекти 3853-1(2) та 3993 про захист та розвиток спрощенної системи оподаткування, обліку та звітності, а новоприйнятий закон зробити більш сучасним і відповідним потребам ФОПів, який буде відповідати всім нормам.

Ми згодні платити податки, ми згодні виявляти тих ФОПів, які не сплачують податків, але дайте нам право на працю в яку ми вкладаємо власні кошти і даємо можливість іншим працювати".

У тексті звернення було зазначено, що вже більше двох місяців на розгляді у Верховній Раді України законопроектів 3853-1(2) та 3993 про захист та розвиток спрощенної системи оподаткування, обліку та звітності.

У місті Ніжин працює майже 3,5 тисячі фізичних осіб підприємців. На жаль велика частина з них змушена на даний час припинити свою діяльність у зв’язку з несприятливими умовами ведення бізнесу. Законопроекти 3853-1(2) та 3993 набувають надважливого значення, особливо після карантину, а також:

- стимулюватимуть вихід з тіні «сірих підприємців»;
- збільшать надходження до місцевих бюджетів;
- сприятимуть динамічному зростанню самозайнятості та створенню нових робочих місць;
- посприяють зменшенню безробіття.

Тобто ніжинські підприємці просять підтримати ці два законопроекти, що реально допоможуть ФОПам і наведуть лад у цій сфері, а закон про застосування реєстраторів розрахункових операцій переробити на більш сучасний і відповідний реальним умовам в яких працюють ФОПи.

Ніжинські депутати звернення підтримали, справа за відповідним реагуванням керівництва України.

підприємці, закон, звернення, реєстратори
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: