Завантаження ...
banner

Будинок є, а документів немає: ніжинці вже 2 рік чекають на свої квартири

До редакції Mynizhyn.com звернулася стурбована жителька Ніжина, яка не може отримати документи і в'їхати у придбану квартиру в новобудові. Будівництво нової багатоповерхівки у 3-му мікрорайоні

новобудова, квартира, документи, УкрСіверБуд

До редакції Mynizhyn.com звернулася стурбована жителька Ніжина, яка не може отримати документи і в'їхати у придбану квартиру в новобудові.
 
Будівництво нової багатоповерхівки у 3-му мікрорайоні підприємство "УкрСіверБуд" розпочало ще в 2016 році. Будинок досі повністю не зданий в експлуатацію, лише перших два під'їзди, інші досі чекають на своїх власників.
 
Як розповіла нам ніжинка Ольга Ігорівна, за квартиру її сім'я заплатила половину суми, також половину вартості заплатили ще 2 сім'ї, всі інші, кого вдалося знайти, сплатили повну суму. У під'їзді 50 квартир і наскільки відомо, майже всі квартири розкупили. 
 
Забудовник обіцяв здати в експлуатацію 3-й під'їзд ще у березні 2019 року. Загалом весь будинок у 3-му мікрорайоні мав бути повністю готовий до експлуатації у грудні 2019 року. Таку затримку компанія забудовника пояснює всім покупцям по-різному. 
 
У людей навіть немає документів на квартири, хоча ремонт вже зроблено і все готове для переїзду. Щоправда будівельний майданчик працює до 17.00, тож і людей, що роблять ремонт у квартирах, просять покинути будинок о цій годині.

Ользі Ігорівні затримку із документами в ДП "УкрСіверБуд" пояснили так: 

новобудова, квартира, документи, УкрСіверБуд
 
ДАБІ (Державна архітектурно-будівельна інспекція України) в свою чергу надала такі пояснення: 

новобудова, квартира, документи, УкрСіверБуд

Тобто ДАБІ знайшло вагомі недоліки у самій будівлі і в документах, що має забудовник.
 
Також Ольга Ігорівна зверталася з листами до Чернігівської ОДА, але відповіді ще не отримала. 
 
Журналісти mynizhyn.com, у свою чергу, звернулися за роз'ясненнями до представника "УкрСіверБуду", але коментар ми не отримали. Представники компанії пообіцяли перетелефонувати і ми надіємось, що все ж отримаємо роз'яснення.

Ольга Ігорівна разом ще з 12 сім'ями, що придбали квартири у новобудові в 3-му мікрорайоні, збираються колективно звернутися до посадовців за допомогою. Тому розшукують для підтримки інших людей, що придбали квартири у цьому будинку і мають ті ж проблеми. Звертатися на сторінку в Facebook  Olga Igorevna.

Наталія Нікітіна
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: