Завантаження ...
banner
banner

На Ніжинщині жінка виявила чорного полоза на підвіконні у квітах. Фото

Нещодавно техробітниця Лосинівський Центру дитячої творчості (Ніжинський район) Ольга Парубець, поливаючи на роботі квіти, на хойї помітила ... плазуна. - Взагалі-то, такі «повзучі гості» у нас бувають часто, особливо навесні, коли приміщення

плазун, полоз, підвіконня, квіти, Центр дитячої творчості

Нещодавно техробітниця Лосинівський Центру дитячої творчості (Ніжинський район) Ольга Парубець, поливаючи на роботі квіти, на хойї помітила ... плазуна.

- Взагалі-то, такі «повзучі гості» у нас бувають часто, особливо навесні, коли приміщення ще опалюється. Навколо болотиста місцевість, їх розвелося безліч. А будівля Центру старенька, ось вони і лізуть в усі щілини. Буває, бачу: то по батареї повзе, то в вазоні під квіточкою згорнувся. Раніше для нас це було в дивину, зараз вже звикли.

Я була впевнена, що це вуж. Сфотографувала і хотіла «провести» непроханого гостя, як це роблю зазвичай: надягаю гумову рукавичку, беру за голову і виношу на вулицю.

- І не боїтеся ?!

- Вужі ж не кусаються. Правда, коли я цього пальцем чіпала, він став розпрямлятися і шипіти. Довжиною був до метра. Я його не стала чіпати, адже навесні, в шлюбний період, вужі бувають агресивні. А на наступний день його вже не було. Погостював на віконці і пішов.

плазун, полоз, підвіконня, квіти, Центр дитячої творчості

Потім хтось із знайомих, що бачили моє фото, запитав, де я надибала ... чорного полоза (це неотруйна змія з сімейства вужів. - Авт.). Тільки тоді я розгледіла на знімку, що на голові дійсно немає жовтих цяток. Згадала ще одну деталь: зазвичай, коли береш вужа руками або на совок і віником притримувати, від нього йде нестерпний сморід. А тут я запаху не відчула. Може, це справді був чорний полоз? ..

Багато просто панічно бояться плазунів, а Ольга розповідає про них спокійнісінько. Вона їх ніколи не вбиває.

- По-перше, якщо вбити, то, кажуть, вони навпаки в це місце будуть сповзатися. А по-друге, нехай живуть - менше мишей буде, - сміється. - Ніякої небезпеки вони не представляють. Я приходжу сюди найперша, вони тільки чують шарудіння - ховаються. І ні разу не з'являлися при дітях.

Аліна Ковальова, «ГАРТ» № 21 (2981) від 21 травня 2020
mynizhyn.com за матеріалами gorod.cn.ua
Фото з Facebook
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: