Завантаження ...
banner
banner

Відновлення руху автобусів і маршруток у Ніжині: названо дати (Оновлено)

Карантин в Україні продовжили до 22 червня, але зробили його адаптивним. Таке рішення 20 травня прийняв Кабінет міністрів. Від завтра починає вводитися чергове послаблення карантину. Як зауважив сьогодні, 21 травня, на засіданні виконавчого

транспорт, рух, відновлення, автобуси, маршрутки

Карантин в Україні продовжили до 22 червня, але зробили його адаптивним. Таке рішення 20 травня прийняв Кабінет міністрів. Від завтра починає вводитися чергове послаблення карантину.

Як зауважив сьогодні, 21 травня, на засіданні виконавчого комітету міський голова, коли вводяться масштабні послаблення і запускається економіка, то людям необхідно їздити на роботу і з роботи, і це не можливо без запущення міського пасажирського транспорту.

Повідомляє mynizhyn.com.

Сьогодні у Ніжині заплановано засідання міської комісії ТЕБ та НС на якій буде розглянуто рішення Уряду про послаблення карантину. Серед питань на комісії буде розглядатись і початок роботи громадського транспорту. Анатолій Лінник зауважив, що на комісії будуть прийняті рішення, але саме від перевізників буде залежити сурове дотримання карантинних вимог, які визначені МОЗ. Цей процес буде контролюватися відповідними службами, зокрема Держпротсвоживслужбою, Лабораторним центром і робочою групою, яка створена у виконавчому комітеті Ніжинської міської ради разом з поліцією.

Міський голова сказав: "Ми очікуємо, що з 22 числа, тобто завтра у п'ятницю, якщо все вдасться, крайній термін - 23 травня, міський пасажирський транспорт буде працювати із відповідними обмеженнями".

Водії мають бути захищені відповідними засобами, транспортні засоби мають дезінфікувати перед початком рейсу, також пасажири мають дотримуватися карантинних вимог - масковий режим, бажано надягати захисні рукавички, кількість пасажирів у транспорті має бути не більшою, ніж кількість посадкових місць у кожному конкретному транспортному засобі тощо.

Далі все залежитиме від стану захворюваності і дотримання вимог карантину.

Пізніше на засіданні ТЕБ та НС 
вирішила до понеділка дати час перевізникам і відповідним службам з'ясувати, чи вдасться при перевезенні пасажирів дотримуватись усіх вимог і рекомендацій Головного санітарного лікаря. А це своєчасна обробка транспорту та обмеження кількості пасажирів.

Наталія Нікітіна
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: