Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські лісівники активно працюють над залісненням території

Якісне відновлення лісів – завдання не з легких, але надзвичайно важливих. Нелегке тому, що потребує не тільки багато фізичних зусиль, але й немало коштів. Та якщо з першим у лісівників проблем нема – завжди

лісівники, насіння, шишки, заліснення

Якісне відновлення лісів – завдання не з легких, але надзвичайно важливих. Нелегке тому, що потребує не тільки багато фізичних зусиль, але й немало коштів. Та якщо з першим у лісівників проблем нема – завжди готові сіяти, доглядати, формувати і оберігати, - то з фінансами все складно. Держава вже давно у належній кількості не фінансує лісовідновлення, а останніми роками і зовсім перестала це робити.

Та не дивлячись на це, ніжинські лісівники стовідсотково і навіть більше заліснюють всі території, де було забрано деревину.

Так, за минулий рік було зрубано 187 га, а посаджено 188 га, вирощено 2 716 164 штуки стандартних сіянців та 13 639 штук саджанців. Для забезпечення себе необхідною кількістю посівного матеріалу ніжинські лісівники у 2019 році заготовили 10 631 кг. лісового насіння, яке пройшло повну перевірку на якість.

Окрім того, було зібрано 13,7 тонн шишок сосни звичайної. Завдяки продуманій і планомірній роботі у цьому напрямку, підприємство навіть має змогу реалізувати насіння сосни звичайної заготівлі 2018 року.

mynizhyn.com за матеріалами ДП "Ніжинське лісове господарство"

лісівники, насіння, шишки, заліснення

лісівники, насіння, шишки, заліснення

лісівники, насіння, шишки, заліснення

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: