Завантаження ...
banner

Майбутній меморіальний будинок-музей: є перші надбання

"Створення експозиції Меморіального будинку-музею навколосвітнього мореплавця Юрія Лисянського передбачатиме відтворення інтер'єру та побуту міської садиби родини священика кінця 18 - початку 19 ст.", – повідомляє в

музей, Ю. Лисянський, меблі, експозиція

"Створення експозиції Меморіального будинку-музею навколосвітнього мореплавця Юрія Лисянського передбачатиме відтворення інтер'єру та побуту міської садиби родини священика кінця 18 - початку 19 ст.", – повідомляє в мережі Фейсбук у спільноті Ніжин UA Олександр Морозов

"Після відселення архіву ми маємо лише голі стіни, отже музей треба створювати, як кажуть, "з нуля". Постає проблема збору антикварних меблів 18-19 століття та предмети домашнього вжитку тієї доби.

Безумовно, це потребує часу та зусиль. Але ми не покладаємо рук! Вже є перші надбання! Дякуємо громаді Всіхсвятської церкви м. Ніжина за передану старовинну шафу. Мешканці Ніжина, що побажали залишитися безіменними, подарували посудну шафу та етажерку 19 століття. Ми безмежно вдячні!!!

Взагалі ми будемо дуже вдячні усім тим ніжинцям, хто має можливість передати для музею старовинні меблі та побутові речі тієї доби. Звичайно, для експозиції ми будемо відбирати те, що найбільше підходить за духом і стилем, але й те, що не потрапить безпосередньо до оселі Юрія Федоровича Лисянського, не пропаде і буде обов'язково використане у інших наших проектах!

А імена дарувальників буде занесено у книгу наших почесних меценатів! Отже, працюємо разом! Пам'ять нашого видатного земляка того варта!

Контактуйте з нами: телефон 0960416106, електронна адреса: ndulibrary@ukr.net".

музей, Ю. Лисянський, меблі, експозиція

музей, Ю. Лисянський, меблі, експозиція

музей, Ю. Лисянський, меблі, експозиція

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: