Завантаження ...
banner

Інвестора знайдено: будівництво багатоповерхівки в Ніжині буде продовжено

Сьогодні, 13 січня, у малій залі міськвиконкому відбулась зустріч, на якій обговорили перспективи добудови багатоповерхового будинку в Ніжині. На зустрічі був присутній міський голова Анатолій Лінник, перший

будинок, кошти, банкрутство, інвестор

Сьогодні, 13 січня, у малій залі міськвиконкому відбулась зустріч, на якій обговорили перспективи добудови багатоповерхового будинку в Ніжині, повідомляє nizhynrada.gov.ua.

Читайте також В ОДА обговорили перспективи добудови багатоповерхівки в Ніжині

На зустрічі був присутній міський голова Анатолій Лінник, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, директор ТОВ «Чернігівський ДБК» Петро Сабашук, директор Чернігівського регіонального управління Держмолодьжитла Анатолій Ярошевський, начальник управління Департаменту економічного розвитку ОДА Юрій Сухомлин, юрисконсульт ТОВ «Чернігівський ДБК» Дмитро Судан, начальник відділу  квартирного обліку, приватизації житла та ведення реєстру територіальної громади Оксана Лях, начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко, начальник відділу економіки та інвестиційної діяльності Тетяна Гавриш, ніжинці, які вклали кошти в будівництво.   
 
У 2011 році в Ніжині ПАТ «Домобудівник» розпочало будівництво дев’ятиповерхового будинку на 54 квартири. У будівництво свої кошти вклали семеро осіб, четверо з них — за сприяння Чернігівського регіонального управління Держмолодьжитла. Через банкрутство забудовника в 2017 році роботи по зведенню будинку зупинились.
 
Договори про переведення боргу укладені з ТОВ «Чернігівський ДБК», який і має добудувати об’єкт. Проте, підприємство не відновлювало роботу через недостатню кількість коштів.
 
«Ми зацікавлені в захисті інтересів мешканців нашого міста й у тому, щоб забудовник добудував будинок», - акцентував міський голова Анатолій Лінник. Анатолій Валерійович запевнив, що дане питання буде тримати на контролі.
 
Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник запевнив, що буде організовувати щоквартальні зустрічі з забудовником, щоб бачити повну картину того, що відбуватиметься на будівництві.
 
Директор ТОВ «Чернігівський ДБК» Петро Сабашук сказав, що їхній компанії вдалось знайти інвестора і вже в лютому цього року продовжать будівництво. Здача об’єкту запланована на 2021 рік. Петро Петрович наголосив, що роботи проводять. Вони вже виготовили 75 % (1500 м3) всіх потрібних конструкцій. Для виготовлення ще 600 м3 будинкових конструкцій у них є все необхідне – матеріали, форми та кошти.
 
Петро Сабашук зауважив, що їхня компанія найбільш зацікавлена в добудові багатоповерхівки і для цього зроблено чимало роботи – пошук державного фінансування, залучення коштів інвесторів, робота з банківськими установами. Він запевнив, що всі особи, які вклали кошти в будівництво отримають свої квартири.
 
Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Лілія Ломакіна
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: