Завантаження ...
banner

За січень дітям на Чернігівщині повернули 12 млн. грн аліментів

Коли байдужість батьків до власних дітей перетинає межу дозволенного, на захист економічних прав молодого покоління приходять фахівці юстиції. Здебільшого неплатники починають повертати

борг, аліменти

Коли байдужість батьків до власних дітей перетинає межу дозволенного, на захист економічних прав молодого покоління приходять фахівці юстиції. Здебільшого неплатники починають повертати борги зустрівшись з санкціями чинного законодавства, яке передбачає арешт рахунків й майна, обмеження боржників у правах, штрафні санкції та притягнення до адміністративної відповідальності. 

«Створені Міністерством юстиції ефективні процеси виконання рішень захищають сторони договору від його невиконання. Примусові заходи стосовно злісних неплатників аліментів доводять свою результативність –  у січні 2020 року на користь дітей Чернігівщини державні виконавці стягнули понад 12 мільйонів гривень», - розповіла Ірина Свистун, керівник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), до складу якого увійшла Чернігівська область.

Очільниця також зазначила, що на досягнутому фахівці юстиції не зупиняються. Так, на минулому тижні переконатися у дієвості примусових заходів мала змогу родина з Ічні. Батько після розлучення тривалий час ігнорував фінансові потреби своїх дітей, в наслідок чого утворився борг у розмірі 132 тисяч гривень. Крім того, за несплату аліментів понад 3 роки правники нарахували 50-відсотковий штраф. Так разом із виконавчим збором сума боргу сумчанина сягнула 211 тисяч гривень. 

Чоловік сподівався, що його не стосується життя рідних людей, адже вони досягли повноліття. Нагадати містянину про його батьківський обов’язок та про те, що з часом борг нікуди не зникає, взялися державні виконавці. Так, під тиском примусових заходів фахівців юстиції неплатник погасив всю суму боргу.  
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: