Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські депутати – проти запровадження ринку землі

Позачергове засідання сесії, яке відбулося сьогодні, 17 лютого, мало на порядку денному всього два питання, обидва актуальні й болісні для українців і ніжинців зокрема. Перше з розглянутих стосувалося звернення

сесія, земля, депутати, Президент, звернення

Позачергове засідання сесії, яке відбулося сьогодні, 17 лютого, мало на порядку денному всього два питання, обидва актуальні й болісні для українців і ніжинців зокрема.

Перше з розглянутих стосувалося звернення депутатів Ніжинської міськради до Президента України В. О. Зеленського. У звернення ніжинські депутати закликають зняти з розгляду всі законопроекти про запровадження ринку землі в Україні та провести Всеукраїнський референдум.

Ініціатор звернення – депутат О. Щербак, в свою чергу, назвав ініціаторами звернення всю ніжинську громаду і підкреслив, що земля не повинна бути товаром. "Якщо говорити про Ніжин, Кунішівску чи Переяслівку: ми не будемо мати влади над цими землями. Разом з тим, матимуть місце конфлікти щодо продажу земель іноземцям. Якщо відбудеться ринок землі, який пропонується цим законодавством, люди будуть позбавлені можливості використати свої конституційні права".

До обговорень долучився депутат Ю. Хоменко: "Не буде землі, то не буде і  суверенітету держави. Щоб зберегти цілісність країни, допускати розпродаж землі не можна".

Усі присутні на сесії ніжинські депутати підтримали звернення одноголосно.

Валентина Пильник 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: