Завантаження ...
banner
banner

Як рятувальники навчали ніжинців правилам безпеки у побуті

В умовах зимового періоду зростає загроза виникнення пожеж в приватному житловому секторі громадян. Пов'язано це, насамперед, з використанням пічного опалення, про справність та відповідність правилам

рятувальники, навчання, безпека, багатодітні сім'ї

В умовах зимового періоду зростає загроза виникнення пожеж в приватному житловому секторі громадян. Пов'язано це, насамперед, з використанням пічного опалення, про справність та відповідність правилам пожежної безпеки якого заздалегідь не подбали господарі. Крім того, в цей період розповсюдженими причинами виникнення пожеж і трагічних випадків на них є необережність громадян у поводженні з відкритим вогнем, зокрема під час паління, а також порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електромереж та електронагрівальних приладів.

З метою профілактики пожеж, надзвичайних подій, випадків загибелі і травмування людей на них у приватному житловому секторі, рятувальники Ніжинщини щотижнево здійснюють профілактичні відпрацювання населених пунктів шляхом подвірних обходів та інструктажів з громадянами. 

Так 16 січня фахівці Ніжинського МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області разом з представниками служби у справах дітей виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернігівської області провели профілактичні заходи в оселях багатодітних сімей Ніжина.

Надзвичайники довели до громадян основні вимоги пожежної безпеки у побуті, зокрема нагадали про необхідність обов'язкового очищення димарів від сажі та приведення приладів опалення й електромереж у безпечний протипожежний стан, недопустимість паління у приміщеннях та обережного поводження з вогнем. 

Крім того, рятувальники звернули увагу дітей не влаштовувати небезпечні розваги з вогнем, іншими небезпечними предметами, а батькам нагадали не залишати дітлахів без належного нагляду. Також фахівці Ніжинського МРВ розповіли про першочергові дії у разі виникнення пожежі та виявлення вибухонебезпечних предметів. Для ознайомлення із заходами безпеки надзвичайники надали громадянам профілактичні пам’ятки.

Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській  області 

рятувальники, навчання, безпека, багатодітні сім'ї

рятувальники, навчання, безпека, багатодітні сім'ї
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: