Завантаження ...
banner
banner

Транспорт Ніжина вийде на сучасний, оцифрований рівень, або Чи потрібні нам валідатори?

Як упорядкувати процес перевезень в громадському транспорті Ніжина та вивести його на сучасний, оцифрований рівень? Про це говорили в стінах міськради вчора, 5 грудня, на засіданні робочої групи. На обговореннях були присутні

транспорт, перевізники, валідатори

Як упорядкувати процес перевезень в громадському транспорті Ніжина та вивести його на сучасний рівень? Про це говорили в стінах міськради вчора, 5 грудня,  на засіданні робочої групи. На обговореннях були присутні перевізники, представники виконавчого комітету Ніжинської міської ради, депутати Ніжинської ради, а також менеджер ТОВ «Чернігівська транспортна компанія» Ольга Корнієць, яка доступно виклала інформацію про встановлення валідаторів у міському транспорті,  електронні проїзні, транспортні картки та продемонструвала валідатор в дії.

Чи потрібні валідатори нашому місту? У Ніжині під час перевезень, як згадали вчора на нараді, трапляється і хамство, і всі бачать неякісний стан автомобілів. "Крім того, часто надходять повідомлення від громадян про недотримання водіями маршруток графіку руху, особливо в вечірний час (з 19.30 до 21.00)", – підкреслив головуючий Григорій Олійник

Щодо валідаторів: Ольга Вікторівна розповіла, що з червня 2018 року ця система працює в комунальному транспорті Чернігова. Люди вже ознайомилися і з електронними картками, і з електронними квитками. Електронний квиток дозволяє обліковувати всі види оплат (котівка, банківська картка, смартфон) і дозволяє використовувати транспортні картки, враховуючи всі пільгові категорії. 

Картки можуть бути з різним налаштуванням. У Чернігові їх можна придбати у кіосках,  поповнити через онлайн-сервіси зі свого банківського рахунку або в терміналах самообслуговування.

Систему можна налаштувати під потреби міста.

Всіх присутніх цікавило, як така сучасна система буде реалізовуватись у Ніжині і що це буде вартувати для нашого міста?

Ольга Корнієць відповіла: "Це вартуватиме 5% річного фізичного обороту (без випуску карток), або 10% за увесь сервіс, враховуючи й випуск карток всіх видів. У Ніжині буде встановлено пункт обслуговування, який буде займатися всіма питаннями".

Думки щодо введення валідаторів висловили різні. Пропонували зробити пілотний проект, встановити валідатори на 1-2 маршрути і поспостерігати за процесом. Висловлювались думки, що з таким осучасненням тільки збільшиться навантаження на міський бюджет. Дехто сумнівався, чи не вплине така система на ціну проїзду для ніжинців. 

Григорій Олійник зазначив, що в Ніжині  реально запустити таку систему за три місяці, для початку виконком має прийняти чітке рішення, узгодивши його з усіма перевізниками. "Для обговорення даного питання беремо "тайм-аут" на два тижні, – підсумував Г. Олійник, – за цей час потрібно провести робочі наради та зустрічі, щоб визначитися з варіантом, який найбільш оптимальний для Ніжина".

Валентина Пильник

транспорт, перевізники, валідатори

транспорт, перевізники, валідатори

транспорт, перевізники, валідатори
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: