Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщину насувається сплеск застудних захворювань?

Через холоди Україна вже опинилася на початку епідемічного сезону щодо грипу, повідомляє "Час Чернігівський". Як і у попередні роки, передбачається, що висока активність збудників застудних захворювань триватиме щонайменше

грип, вакцина

Через холоди Україна вже опинилася на початку епідемічного сезону щодо грипу, повідомляє "Час Чернігівський". Як і у попередні роки, передбачається, що висока активність збудників застудних захворювань триватиме щонайменше до середини травня, інформують в Управлінні охорони здоров'я Чернігівської ОДА.

Епідеміологи та інфекціоністи передбачають, що протягом нинішнього сезону сплеску застудних захворювань в Україні циркулюватимуть чотири штами вірусу грипу – «Канзас» (А/H3N2), «Брісбен» (А/Н1N1), «Колорадо» та «Пхукет» (штам В). 

Втім, не має особливого значення, на грип якого виду захворіла людина, адже симптоматика однакова – раптове підвищення температури тіла, ломота у суглобах та м’язах, відсутність апетиту, слабкість та в багатьох випадках приєднання різних респіраторних явищ у вигляді кашлю, нежитю, болю у горлі тощо.

Медики попереджають – при появі симптомів грипу не варто займатися самолікуванням, необхідно викликати сімейного лікаря та виконувати його рекомендації. А от захиститися від захворювання можна майже стовідсотково за допомогою профілактичних щеплень.
 
Медики стверджують, що навіть і на початку сезону активного сплеску ГРВІ варто щепитися, антитіла (імуноглобуліни) встигнуть з’явитися та захистити організм людини. Особливо слід вакцинуватися людям похилого віку (65 років і старшим), маленьким дітям до 5 років, громадянам, що живуть із хронічними захворюваннями (цукровим діабетом, ожирінням, патологією з боку серцево-судинної системи.

Для вакцинації проти грипу протипоказань практично не існує. Утриматися від неї варто лише тоді, коли в людини вже є респіраторні симптоми з лихоманкою чи за умови, якщо організм дуже алергізований або раніше спостерігалася незвична реакція на введення вакцини.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: