Завантаження ...
banner

Члени громадських формувань Ніжина поспішають отримати посвідчення

"Останнім часом почастішали звернення членів громадських формувань з охорони громадського порядку, які діють на території населених пунктів Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади, щодо отримання посвідчень, – повідомила

громадські формування, посвідчення

"Останнім часом почастішали звернення членів громадських формувань з охорони громадського порядку, які діють на території населених пунктів Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади, щодо отримання посвідчень, – повідомила сьогодні, 9 жовтня, на засіданні виконавчого комітету начальник відділу роботи з органами самоорганізації населення  та взаємодії з правоохоронними органами Наталія Бойко. – До цього часу не було прецедентів, щоб вони зверталися до нас у такому формальному порядку".

Керуючий справами виконавчого комітету міської ради Сергій Колесник зазначив, що за період з 2015 року лише два формування із чотирьох, що є в Ніжині, брали активну участь в охороні публічного порядку. Найбільше, за словами С. Колесника, проявила себе Мобільна самооборона.

"Решта два формування існують на папері, – зазначив керуючий справами. – Скільки ми не намагалися провести організаційних міжвідомчих нарад з ними, дуже рідко представники на них приходять, і в нас не було важелів впливу на них".

Також було зазначено, що дехто з учасників цих формувань є власниками травматичної мисливської зброї, яка використовується для охорони публічного порядку. 
Разом з тим, Н. Бойко зазначила, що в минулому році жодних патрулів з боку громадських формувань по місту вона не бачила.

Члени виконкому підтримали проект рішення, а секретар ради В. Салогуб висловив пропозицію  провести засідання, на якому заслухати звіти керівників 
громадських формувань з охорони громадського порядку стосовно їхньої діяльності

Валентина Пильник
Фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: