Завантаження ...
banner

Де оселяться безпритульні тварини Ніжина?

Проблема безпритульних тварин в Ніжині стара як світ. Поодиноких чотирилапих безхатченків можна побачити скрізь, навіть на масових заходах міста. А що вже говорити про зграї псів, які дозволяють собі і за машиною побігти, і за

волонтери, притулок

Проблема безпритульних тварин в Ніжині стара як світ. Поодиноких чотирилапих безхатченків можна побачити скрізь, навіть на масових заходах міста. А що вже говорити про зграї псів, які дозволяють собі і за машиною побігти, і за велосипедистом, а інколи і показати зуби. Так, за офіційними даними, за дев'ять місяців поточного року за антирабічною допомогою (від укусів тварин) в лікувальну мережу Ніжина звернулося 166 осіб, лікування призначено 46 особам.

Ставлення ніжинців до бездомних тварин різне: одні стають на бік знедолених тварин, інші виявляють до них агресію. А безпритульних тварин тим часом стає все більше.

На позачергову шістдесят першу сесію міської ради сьогодні, 9 жовтня, прийшли волонтери, які опікуються чотирилапими. Одна із жінок назвала ситуацію з тваринами в Ніжині катастрофічною і зазначила, що волонтери самі виконують функцію притулку: "Ми відловлюємо тварин, веземо до ветклініки, вакцинуємо,  стерилізуємо та потім відпускаємо".

Також було повідомлено, що гроші з міського бюджету на стерилізацію тварин уже вичерпались.

Волонтер наголосила, що є письмове звернення до місьради з проханням  створити притулок, на зверненні зазначено 360 підписів, їх збір ще триває.

Волонтер у черговий раз поцікавилася, чи влада займається пошуком місця в Ніжині, де б можна було розмістити притулок для тварин, міський голова А. Лінник вкотре пояснив, що міська влада не припиняла пошуки такого місця.

"Були спроби розмістити притулок у приміщенні по вулиці Носівський Шлях, почали робити там  ремонт. Але втрутилася «Баришівська зернова компанія», адже санітарна зона від підприємства має бути 300 метрів. Отже, цей варіант неможливий", – розповів міський голова.

Говорити на цю тему можна довго. Депутати внесли пропозицію детально розглянути це питання ще раз на спільному засіданні з волонтерами та працівниками комунальних служб Ніжина. Можливо, компромісне рішення таки буде знайдено.

Валентина Пильник
Центральне фото з мережі

волонтери, притулок

волонтери, притулок

волонтери, притулок

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: