Завантаження ...
banner
banner

Філарет судитиметься з архієпископом Чернігівським і Ніжинським Євстратієм

Патріарх ПЦУ Філарет подав позов до суду на прессекретаря ПЦУ Євстратія (архієпископа Чернігівського та Ніжинського) про захист честі та гідності. Про це на своїй сторінці у Facebook написав Євстратій Зоря

позов, суд, Філарет, Євстратій Зоря

Патріарх ПЦУ Філарет подав позов до суду на прессекретаря ПЦУ Євстратія (архієпископа Чернігівського та Ніжинського) про захист честі та гідності. 

Про це на своїй сторінці у Facebook написав Євстратій Зоря. 

«Про суд — не Страшний, а Шевченківський районний. Патріарх Філарет не раз і багатьом розповідав притчу про смирення. Звучала вона так: «Один пастор любив говорити про те, що він досяг глибокого смирення. Якийсь чоловік, знаючи про це, запросив його в ресторан. Тут він почав розпитувати, чи правду кажуть, що пастор — дуже смиренний. Співрозмовник це підтвердив. Тоді чоловік взяв склянку води і вихлюпнув йому в обличчя. "Що Ви собі дозволяєте? За що? Хіба так можна робити?" — підхопився пастор. "Ось і все Ваше смирення", — сказав чоловік». 

Згадав цю розповідь У день Преображення, коли з канцелярії Митрополії мені передали, що надійшов лист з Шевченківського суду. Патріарх Філарет (Денисенко М. А.) позивається до архієпископа Євстратія (Зорі І. В.) про «захист честі і гідності». 

Ніколи б не подумав, що у ряду Києво-Печерської лаври (точніше чоловічого монастиря МП, там існуючого) та Товариства з обмеженою відповідальністю «Спілка православних журналістів», які раніше позивалися до мене «про захист честі…», буде такий продовжувач… 

До речі, монастир МП і Товариство з обмеженою відповідальністю суди програли. 

P.S. Поділяю думку, висловлену в коментарях нижче: «Це той випадок, коли робить він, а соромно тобі». Однак мовчати на неправду лише тому, що поважаю людину, — не можу. AmicusPlato, sedmagisamicaveritas»,— написав Євстратій.

Джерело: Чeline 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: