Завантаження ...
banner

Бродячі собаки активізувалися: сім укушених за минулий тиждень

"Два тижні тому – двоє, а за минулий тиждень – вже семеро", – бідкається головний лікар Ніжинської центральної міськлікарні Олександр Костирко. Сім укушених вуличними псами ніжинців за тиждень. "Кусали людей в різних місцях нашого

собаки, укуси, вакцина

"Два тижні тому – двоє, а за минулий тиждень – вже семеро", – бідкається головний лікар Ніжинської центральної міськлікарні Олександр Костирко. Сім укушених вуличними псами ніжинців за тиждень. 

"Кусали людей в різних місцях нашого Ніжина, і переважно це були не околиці міста, а його центр", – для сайту Мynizhyn.com розповів Олександр Михайлович. Нападали на людей різного віку і, що важливо, постраждалі не провокували чотирилапих безхатченків, напади агресії були неочікуваними.

Заподіяні тваринами рани були різними. Якщо незначні, то в лікарні лише обробляли рану, а якщо більше 3 см, або це рани обличчя – зашивали. В обох випадках радили спостерігати за власним самопочуттям і за собакою, якщо це можливо.  В разі, якщо тварина протягом 10 днів веде себе підозріло, або зникає – укушеній особі роблять щеплення. Це безкоштовно, вакцину було закуплено за кошти місцевого бюджету.
 
Про один такий випадок нападу собаки на ніжинку розповіла завідувач центру екстреної (швидкої) медичної допомоги Ірина Корчева. Зі слів Ірини Іванівни, в неділю, 11 серпня, о 17.00 74-річна ніжинка йшла у справах провулком Лисівцевим, коли на неї накинувся пес. Літню жінку транспортували до приймального відділення НЦМЛ з покусаною лівою ногою. 

Тож, ніжинці, будьте обачними. Бездомних тварин у нашому місті багато, нерідко вони створюють цілі зграї, і що провокує у тварин спалахи агресії – невідомо.

Валентина Пильник
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: