Завантаження ...
banner

У Харкові встановили скульптуру Бернеса, а у Ніжині ще шукають реставратора

Днями у Харкові, в саду Шевченка, з'явилася скульптура співака та кіноактора Марка Бернеса. Як відомо, у цьому місті Марк Бернес провів своє дитинство та юність. Автори композиції - скульптор Катіб Мамедов та архітектор Тетяна

Бернес, Ніжин, Харків

Днями у Харкові, в саду Шевченка, з'явилася скульптура співака та кіноактора Марка Бернеса. Як відомо, у цьому місті Марк Бернес провів своє дитинство та юність. Автори композиції - скульптор Катіб Мамедов та архітектор Тетяна Поліванова. Харківчани дуже задоволені новим монументом, бажаючих посидіти на одній лавці з митцем не меншає, скульптура стає однією з улюблених фотолокацій містян.

До нашого міста Бернес теж неабияк причетний, адже саме в Ніжині 8 жовтня (25 вересня за старим стилем) 1911 року народився майбутній актор і співак. Місцеві жителі до певного часу теж могли пишатися тим, що можуть показати гостям скульптуру Бернеса, поки в травні 2017 року її не було викрадено.

З часу, коли монумент було знайдено і по сьогоднішній день він зберігається на території КП "ВУКГ". Інформацію для сайту Мynizhyn.com підтвердив заступник директора Віталій Єршов. "Стан скульптури такий же, як і тоді, коли її знайшли, – прокоментував Віталій Михайлович, – відколото 5 частин".

Тішить те, що на ніжинського Бернеса таки чекає реставрація з подальшим встановленням. Про це розповів начальник УЖКГ та Б Анатолій Кушніренко. "Наразі займаємося пошуком реставратора з Чернігівської області, – поділився Анатолій Миколайович, – бо колишній реставратор від пропозиції відмовився. З місцем встановлення ще не визначилися, можливо, Бернес повернеться до Графського парку".

Валентина Пильник
Фото "Редпост"
Бернес, Ніжин, Харків

Бернес, Ніжин, Харків

Бернес, Ніжин, Харків

Бернес, Ніжин, Харків

Бернес, Ніжин, Харків

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: